Zeven maatschappelijk betrokken Curaçaoenaars bekroond

DEN HAAG – Het Curaçaohuis heeft vandaag zeven Curaçaoënaars die in Nederland wonen en werken in het zonnetje gezet.

De maatschappelijk betrokken personen hebben uit handen van premier Ivar Asjes een prijs gekregen: de ‘Manera solo di Korsou den eksterior’ Award. Zij zijn nietsvermoedend naar het Curaçaohuis gelokt, om aanwezig te zijn bij de kennismakingsbijeenkomst met de minister-president. Asjes krijgt voor de uitreiking hulp van minister van Justitie, Nelson Navarro.

De zeven winnaars zijn:

  • Ruthmila Cicilia, voorzitter van Stichting Kwido pa Anciano. Zij heeft ervoor gezorgd dat hulpbehoevende Caribische ouderen in Rotterdam samen kunnen leven. Dit huis is onderdeel van het multicultureel woonhuis De Beukelaar.
  • Jurenne Hooi, directeur van MADI, een maatschappelijke organisatie die bewoners in Amsterdam Zuidoost steunt bij hun maatschappelijke en financiële situatie.
  • Lucia Martis, directeur van PROFOR, een bureau dat multiculturele trainingen en advies biedt om onderling begrip tussen mensen met verschillende achtergronden te vergroten.
  • Marie-Claire de Pool, trajectbegeleider bij De Jonge Krijger. Zij begeleidt Antilliaanse jongeren bij het vinden van de juiste opleiding of werk.
  • Valika Smeulders, die wetenschappelijk onderzoek doet naar het slavernijverleden.
  • Martin Verdonk, percussionist die speelde met wereldsterren en lesgeeft aan het conservatorium en als gastdocent op vele plekken muzikale kennis deelt.
  • Kenneth Valks, medewerkers bij De Nieuwe Kans. Hij begeleidt al vele jaren Antilliaanse jongeren en gezinnen met complexe problemen en schreef daar recentelijk een boek over ‘Kind van de Rekening’.

Bron: Caribisch Netwerk, door Jamila Baaziz