Gevolmachtigde Minister van Curaçao aanwezig bij de opening van Laurens De Beukelaar

Donderdag 27 juni werd Laurens De Beukelaar, een uniek nieuw huis in Rotterdam Zuid, midden in de wijk Hillesluis in Rotterdam Zuid, officieel geopend door wethouder Marco Florijn. De Gevolmachtigde Minister van Curaçao mw. Marvelyne Wiels was eregast bij deze opening. Tijdens de opening werden ook de zelforganisaties die het project steunen in het zonnetje gezet. Zo bedankte mevrouw Wiels de voorzitter van de Stichting Zorgcocon, Kwido pa ansiano, mw. Ruthmila Cicilia, voor haar tomeloze inzet bij de dagverzorging van de Curaçaose ouderen in Rotterdam en ontving zij een fleurig boeket en een cadeau uit handen van de Minister.
Het concept van De Beukelaar is door Laurens met verschillende samenwerkingspartners -afkomstig van diverse culturen- tot uitvoering gebracht. Het gebouw van De Beukelaar is in opdracht van Woonstad en in samenwerking met Laurens ontwikkeld. In de Beukelaar wonen ouderen met dementie. In kleinschalige groepen wordt er volgens verschillende leefstijlen en culturen onder één dak naast en met elkaar geleefd. Naast de Nederlandse cultuur zijn er woongroepen gericht op de Hindoestaanse, Afro-Caribische, Turkse en Marokkaanse cultuur.

Kleinschalige woongroepen

De Beukelaar kenmerkt zich door de warme huiselijke sfeer, met veel ruimte voor gezelligheid en ontspanning. In De Beukelaar wonen in totaal 48 bewoners groepen van acht. Iedere woongroep is ingericht volgens de leefstijl van de bewoners en dus met aandacht voor de tradities en gewoontes van de bewoners.

Cultuurgerichte zorg

De cultuur gerichte zorg komt duidelijk naar voren in het dagelijks leven in maaltijden, behandelmethoden, tradities en feesten. Overal wordt rekening gehouden met de wensen en achtergronden van de bewoners. In iedere woongroep.