Ludieke afsluiting seizoen voor vrijwilligers en senioren van Rotterdam Prins Alexander

Zaterdag 20 december 2014 Ludieke afsluiting voor dit seizoen voor de vrijwilligers en senioren van Rotterdam Prins Alexander in de Gerard Goossenflat. De workshop ging over communicatie. Nr. 1 brengt de boodschap over naar nr 2 en vervolgens geeft deze door totdat de laatste nr. 14e bereikt en de verwrongen boodschap naverteld. Het was wel lachen! Als je weet hoe de 1ste boodschap luidde: Stg Zorgcocon zoekt 5 vrijwilligers om mee te helpen en de zin eindigde bij nr 14 met de zin” op 15 januari wordt er vergaderd” (-: Leuke afsluiting voor dit seizoen met dank aan Norman Rojer die deze workshop heeft verzorgd. Een beetje geheugen training is goed voor onze senioren. De winnende groep kreeg van dhr. Rojer een zelfgemaakte schilderij. Het seizoen werd afgesloten met een etentje. Stichting Zorgcocon bedankt al haar vrijwilligers en wenst hen veel wijsheid en een goede gezondheid toe.

Cursusdag Taalproeverij

15 december 2014 laatste cursusdag Taalproeverij voor dit jaar. 5 januari gaan onze cursisten weer verder. Taalcoaches werden met een fles alcohol vrije amuserende wijn bedankt.

Ouderen in veilige handen voor senioren

Op 27 november 2014 was er in de vooravond een voorlichtingsbijeenkomst geweest over Ouderen in veilige handen voor senioren. Gegeven ism met GGD en Pluspunt in de Gerard Goosenflat. Het was een interessante bijeenkomst en een eye opener voor onze gasten. Met dank aan Pluspunt en GGD Rotterdam.

Bezoek aan vrijwilligers uit het Turkse Karabük

Vertrek naar Karabuk 2 oktober 15.30 uur vanuit airport The Hague

Vrijwilligers van Stichting Zorgcocon Kwido Pa Anciano ontmoeten op 2 okt 2014 vrijwilligers uit het Turkse Karabük om met elkaar ervaringen uit te wisselen over hun vrijwilligerswerk in de ouderenzorg gedurende 21 dagen. .De uitwisseling is mogelijk door een financiële bijdrage van de Europese Commissie in het kader van het subsidieprogramma Grundtvig Senior-VrijwilligersProject (Grundtvig SVP). De Europese Commissie subsidieert projecten van ouderen omdat ze het belangrijk vindt dat de mobiliteit van ouderen mogelijk wordt gemaakt. Dit project werd ondersteund door Vrijwilligerswerk Rotterdam.

Vrijdag 3 Oktober 2014

Aangekomen in  Safranbolu  rond 03.00 uur en werden verwelkomt in  verblijfplaats lerarenhuis  Sunal Tulbentci Ogretmenevi. 

Na het ontbijt werd het programma van 3 weken doorgenomen.
Na het eten zijn ze gezamenlijk naar het centrum van Safranbolu gegaan. Door Unesco beschermde huizen hebben we vanuit twee gebergten bezichtigd en historische informatie over de oude stad verkregen.

Zaterdag 4 Oktober 2014

Bezoek gebracht naar het bejaardenhuis Karabuk Yucel Huzurevi in Karabuk . Ze hebben gesprekken gevoerd met de bewoners van het tehuis en kennis gemaakt met een aantal personeel. Vervolgens is de vervanger van de burgemeestser gekomen en hij heeft cadeautjes uitgereikt aan de bejaarden. Als afsluiting van de dag zijn wij alleen met ons groepje in Hacibaba restaurant in Safranbolu geweest.

5-6-7 oktober

Ontspanningsdagen excursie in de omgeving van Safranbulo

Woensdag 8 oktober 2014

Bezoek gebracht aan Asmazlar Konak (herenhuis.. Hier hebben zij geluncht met het bestuur en de bestuursleden van Yucel stichting. Hier hebben zij kennisgemaakt met mevrouw Cihan Tarhan, oprichter van de stichting gezondheid en onderwijs voor vrouwen (emancipatiecentrum). Het is opgericht in 1963 en erkent door de overheid in 1969. Deze maakt deel uit van IPFM (International Panel on Fissile Materials, www.ipfm.org). Het doel van deze stichting is om vrouwen die in problemen in de knel zitten op te vangen en voorlichtingen geven omtrent onderwijs en gezondheid.

Vervolgens een bezoek gebracht aan r het Sevgi kindertehuis (weeshuis). Dit soort huizen worden gesubsidieerd door de stedelijke overheid.

Donderdag 9 oktober 2014

Bezoek gebracht aan bejaardenhuis “Gerede Huzurevi” in Gerede.

Vrijdag 10 oktober 2014

Bezoek gebracht “Aile ve sosyal politikalar il mudurlugu” (gezin en sociaal politieke stedelijke instelling.

Meer informatie is te vinden op de website (ook in het engels) www.aile.gov.tr

Maandag 13 oktober 2014

Vandaag hebben bezoek gebracht aan Karabuk Universiteit dat in 2007 opgericht is en 40.000 studenten telt.

Dinsdag 14 oktober 2014

Bezoek gebracht aan de bestuurders van Alzheimer vereniging in het Yucel tehuis .

Voorlichting gekregen over de ziekte Alzheimer door de neuroloog Omer Hakan Yavasoglu . Wat er bijzonder was is dat er een behandelingsmethode is met klassieke en sufistische muziek. De achtergrond hiervan is dat er eeuwenlang in Turkije (zowel tijdens de Selçukse en Ottomaanse rijk) bepaalde zieke mensen met muziek werden behandeld. Deze stichting heeft ook zijn eigen muziekgroep waarbij zij zowel individueel als in een groep deze methode toepassen.

Woensdag 15 oktober 2014

Wij zijn vandaag naar de stad Kastamonu gegaan om een bezoek te brengen bij rehabilitatiecentrum die voorheen een bejaardenhuis is geweest.

Donderdag 16 oktober 2014

Op het programma stond tv-opname over het project. De opname werd de zelfde dag uitgezonden op stedelijke televisie. http://www.milliyet.com.tr/hollandali-yasli-bakim-egitimi-ekibinden-karabuk-yerelhaber-422022/

Vrijdag 17 oktober 2014

Bezoek gebracht aan het bejaardenhuis Bartin.

18 oktober 2014 Certificaten werden uitgereikt.

19 oktober 2014 aankomst in Instanbul

20 oktober 2014

Vandaag zijn wij naar het privé-bejaardenhuis Suadiye Huzurevi gegaan in Istanbul.

Woensdag 22 oktober boottocht over de BOSPORUS.

Donderdag 23 oktober terug in Nederland. Onze vrijwilligers hebben veel ervaringen opgedaan. Op 26 november om 17 uur vindt er een presentatie plaats bij Humanitas de Leeuwenhoek in Rotterdam.

Farewell evening en certificaat uitreiking

Bezoek gebracht aan de Keukenhof