Stichting Zorgcocon

Kwido pa Anciano

  

Deelnemers aan de Mexicaanse dag hebben genoten.

Op zaterdag 6 november 2010 heeft Stg. Zorgcocon samen met de dagopvang 150 euro gestort op giro 881 voor de slachtoffers van de Tropische Storm op Curaçao.

Interview met Ruthmila Cicilia  ALZHEIMER DAG 2010

Met z'n allen gezellig uit naar de dierentuin. Deelnemers hebben ontzettend genoten van deze heerlijke dag samen uit.

In 2010 zijn er diverse activiteiten gehouden waaronder een bonte dag. Tijdens deze dag kon er gedanst worden en werden er Antilliaanse klederdrachten gemaakt. Zie de fotoshoot hieronder voor een sfeerimpressie.

Het invullen van formulieren is altijd een lastige en ingewikkelde klus. Op 16 maart 2010 was er een middag georganiseerd waarbij de ouderen hulp kregen bij het invullen van hun formulieren. De ondersteuning en hulp waren zeer welkom.

Op 11 maart 2010 informeerden de Kredietbank en een advocaat de Antilliaanse ouderen over hun rechten en plichten. De informatie die ze kregen was zeer waardevol.

Diverse sponsoren stelden Stichting Zorgcocon in staat om computers aan te schaffen. Deze konden wij inzetten in het kader van de zelfredzaamheidtrainingen. Antilliaanse ouderen die meedoen aan het ontmoetingsproject konden op deze manier enthousiast werken en meedoen aan de computerlessen en geheugentrainingen.
Sponsoren: Albeda College, Het Maagdenhuis, Oranje Fonds, St. Laurensfonds, Skanfonds en Volkskracht. 

Ter gelegenheid van de fusie tussen Laurens en Zorgcompas op 28 januari 2010 presenteerde Stichting Zorgcocon feestelijke en folkloristische klederdrachten. De gasten genoten van een diversiteit aan mooie klederdrachten. Ook de inwendige mens werd met allerlei lekkere Antilliaanse hapjes en taart goed verzorgd. Deze presentatie is mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren.

Open dag en Viering met Antilliaans Tintje (1)
Open dag en Viering met Antilliaans Tintje (2)