Stichting Zorgcocon

Kwido pa Anciano

  

Presentatie van het boek "de Krabbenmand omvergegooid" tijdens het OCAN congres.

Klik hier voor meer informatie over het boek, de schrijfster en hoe het boek tot stand is gekomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Met dank aan sponsor Volkskracht en Laurens Fonds.

8 november dag van de dialoog.

Bloemschikken.

Zomerfeest.

EHBO/BHV cursus.

 

           

         

           Dierentuin bezoek.

PERSBERICHT
Stichting Zorgcocon waardeert vrijwilligers met Europass.

Stichting Zorgcocon ‘Kwido pa Anciano’ gaat haar vrijwilligers waarderen door hen een Europass Akte te geven. Stichting Zorgcocon biedt bij Zorgcentrum Simeon en Anna inloopactiviteiten aan voor hulpbehoevende en dementerende Caraïbische ouderen. Kwido pa Anciano betekent in het Papiament ‘Zorg voor Ouderen’.

De Europass Akte is een initiatief van de Europese Commissie om de mobiliteit van mensen bij werken en leren te vergemakkelijken. De akte is een verslag van de activiteiten die een vrijwilliger in een bepaalde periode uitvoert met als doel van die activiteiten te leren of te werken.

De Europass Akte wordt opgemaakt door Stichting Vrijwilligerswerk Rotterdam (SVR) en zal in het voorjaar 2013 aan de vrijwilligers van Zorgcocon worden uitgereikt. Deze mensen zullen een van de eerste vrijwilligers zijn die in Rotterdam de Europass Akte krijgen uitgereikt. 

In Nederland zit een schat aan Antilliaanse memorie. Interview met Yvette Ecury
Het opnameteam van Fundashon Históriko Kultural Boneriano (FuHiKuBo), de Bonairiaanse historisch-culturele stichting, samengesteld uit Bòi Antoin (programmamaker) en Ivan Wilson (cameraman) heeft vorige week in Nederland tien nieuwe opnames gemaakt voor het televisieprogramma 'Herensia'. Deze programma's zullen met ingang van april via de televisiezender CBA Television worden uitgezonden. (zie ook onderstaand artikel)

Lees meer: In Nederland zit een schat aan Antilliaanse memorie.

Willemstad - De Gevolmachtigde Minister van Curaçao, de heer Sheldry Osepa, kreeg onlangs een presentatie van de directeur Laurens Regio Barendrecht drs. Ben van Dorp. Aanleiding hiervoor was het project "De Beukelaar", een multifunctioneel gebouw in Rotterdam-Zuid, waar o.a. plaats zal zijn voor ouderen uit de Antilliaanse, Hindoestaanse, Turkse en Marokkaanse gemeenschap.

Lees meer: Minister Osepa bezoekt zorginstelling Laurens in Rotterdam 

Week van de ontmoeting Korona di Sabiduria. WMO voorlichting verzorgd door Anneke van de Leest en mevrouw Van der Sluis. Ergotherapeut mevrouw M. van Bennekam gaf voorlichting over hulpmiddelen.

Op 14 februari 2012 organiseerde Zorgcocon een informatiemiddag over geld, en hoe je hier op een goede manier mee om kunt gaan.

Klik hier om de film te zien die hiervan gemaakt is.

Manicuredag.