Stichting Zorgcocon

Kwido pa Anciano

  

Educatief Uitje Ark van Noach Dordrecht met onze mantelzorgers en vrijwilligers. Met dank aan sponsor deelgemeente Feijenoord.

 

Dagopvang Korona di Sabiduria omgang met verlies van geliefde gegeven door Yvonne Heygele (Noom).

 

CDA-lijsttrekker in Feijenoord Nafis Kocak en CDA-gemeenteraadskandidaat Turan Yazir hebben mevrouw Madeleine Rodriguez en mevrouw Illiane Bidon (werkzaam bij de Beukelaar)
met een mooie bos bloemen in het zonnetje gezet. 10 november is het de Dag van de Mantelzorg, het jaarlijks evenement waarbij mantelzorgers de erkenning krijgen voor hun waardevolle werk. Lijsttrekker Kocak: “Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een familielid of vriend. Hun belangeloze inzet is van onschatbare waarde voor onze samenleving. Daarom zetten we hen graag in het zonnetje.” 

Stichting Zorgcocon is trots op al haar vrijwilligers en bedankt hen allen voor hun belangeloze inzet.

 

Uitnodiging: Bijeenkomst ‘Ouderen in Veilige Handen’

Namens NOOM, St. Zorgcocon KPA, OCaN Seniorencommissie wordt u van harte uitgenodigd voor een Gratis voorlichtingsbijeenkomst door en over ouderen.

Datum: Zaterdag 23 november 2013

Tijd: Start 14.00 tot 17.00 uur; inloop 13.30 uur

Plaats: Zorglocatie Antonius IJsselmonde 
Groene Tuin 1
3078 KA Rotterdam (tram 23 richting Beverwaard stopt voor de deur)

In verband met de landelijke voorlichtingscampagne ‘Ouderen in Veilige Handen’ wordt voor de doelgroep Caribische Nederlanders, deze bijeenkomst in de stad Rotterdam gehouden.

Voor meer informatie u kunt mailen naar info@zorgcocon.nl of bellen naar 0650592261. 

Wij hopen u allen zaterdag 23 november 2013 te mogen begroeten.
Er is gratis live muziek, lekkere Caribische hapjes en drankjes

Namens OcaN Seniorencommissie:
Inge Bodeutsch en Ruthmila Cicilia

 

Onderstaand de foto's van de gratis voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd ism met NOOM, OCAN Seniorencommissie , St. Zorgcocon KPA, in Antonius IJsselmonde voor de Caribische doelgroep. Met afsluiting met hapjes en drankjes en live muziek.

 

 

De Dag van de dialoog thema "Delen?" georganiseerd door st Zorgcocon in de Beukelaar.

  

Certificaat uitreiking ongekend talent door Pluspunt expertisecentrum voor senioren en participatie. Deze cursus is voor senioren die hun eigen mogelijkheden willen ontdekken.

Ieder mens heeft vele talenten en vaak kennen we ze niet eens. Gedurende 6 eken lang hebben onze vrijwilligers met succes deelgenomen aan deze cursus. Met dank aan Pluspunt.

 

Kookactiviteiten onze vrijwilligers Marie en Ally stralen tijdens het koken.

  

  

Hoogbezoek bij de Beukelaar van gevolmachtigde minister van sint Maarten mw. Josiane Fleming Arsten.

 

 

 

Lezing over empowerment training gegeven door mw. Vilma Winter - Joe.

 

v.l.n.r. Valika Smeulders, Ivar Asjes, Marie-Claire de Pool, Martin Verdonk, Ruthmila Cicilia, Kenneth Valks, Nelson Navarro - foto: Jamila BaazizDEN HAAG - Het Curaçaohuis heeft vandaag zeven Curaçaoënaars die in Nederland wonen en werken in het zonnetje gezet.

De maatschappelijk betrokken personen hebben uit handen van premier Ivar Asjes een prijs gekregen: de 'Manera solo di Korsou den eksterior' Award. Zij zijn nietsvermoedend naar het Curaçaohuis gelokt, om aanwezig te zijn bij de kennismakingsbijeenkomst met de minister-president. Asjes krijgt voor de uitreiking hulp van minister van Justitie, Nelson Navarro.

De zeven winnaars zijn:

  • Ruthmila Cicilia, voorzitter van Stichting Kwido pa Anciano. Zij heeft ervoor gezorgd dat hulpbehoevende Caribische ouderen in Rotterdam samen kunnen leven. Dit huis is onderdeel van het multicultureel woonhuis De Beukelaar.
  • Jurenne Hooi, directeur van MADI, een maatschappelijke organisatie die bewoners in Amsterdam Zuidoost steunt bij hun maatschappelijke en financiële situatie.
  • Lucia Martis, directeur van PROFOR, een bureau dat multiculturele trainingen en advies biedt om onderling begrip tussen mensen met verschillende achtergronden te vergroten.
  • Marie-Claire de Pool, trajectbegeleider bij De Jonge Krijger. Zij begeleidt Antilliaanse jongeren bij het vinden van de juiste opleiding of werk.
  • Valika Smeulders, die wetenschappelijk onderzoek doet naar het slavernijverleden.
  • Martin Verdonk, percussionist die speelde met wereldsterren en lesgeeft aan het conservatorium en als gastdocent op vele plekken muzikale kennis deelt.
  • Kenneth Valks, medewerkers bij De Nieuwe Kans. Hij begeleidt al vele jaren Antilliaanse jongeren en gezinnen met complexe problemen en schreef daar recentelijk een boek over 'Kind van de Rekening'.

Bron: Caribisch Netwerk, door Jamila Baaziz

Onze senioren van de dagopvang Korona di Sabiduria hebben deelgenomen aan Nieuw spel Caribische memory met dank aan mw. Lucia Martis.

Donderdag 27 juni werd Laurens De Beukelaar, een uniek nieuw huis in Rotterdam Zuid, midden in de wijk Hillesluis in Rotterdam Zuid, officieel geopend door wethouder Marco Florijn. De Gevolmachtigde Minister van Curaçao mw. Marvelyne Wiels was eregast bij deze opening. Tijdens de opening werden ook de zelforganisaties die het project steunen in het zonnetje gezet. Zo bedankte mevrouw Wiels de voorzitter van de Stichting Zorgcocon, Kwido pa ansiano, mw. Ruthmila Cicilia, voor haar tomeloze inzet bij de dagverzorging van de Curaçaose ouderen in Rotterdam en ontving zij een fleurig boeket en een cadeau uit handen van de Minister.

Lees meer: Gevolmachtigde Minister van Curaçao aanwezig bij de opening van Laurens De Beukelaar 

Diner tijdens de uitreiking van de cursus Familie Thuiszorg diploma aan de 11 kandidaten.

Met dank aan Thuiszorg Rotterdam en Gemeente Rotterdam Rotterdamse Service Organisatie Expertisecentrum Leren en Ontwikkelen, hebben 11 kandidaten succesvol gedurende 2 maanden een training voor hun mantelzorg gevolgd. Certificaat uitreiking vond plaats op woensdag 5 juni 2013 .

Goed hier te zijn, bij Laurens op Rotterdam Zuid in een spiksplinternieuwe De Beukelaar. Vandaag mag ik (Korrie Louwes) 20 vrijwilligers in het zonnetje zetten. 20 vrijwilligers die vandaag het Europass certificaat op hun cv mogen zetten. Het zijn 19 mensen die zich sinds mei 2012 met hart en ziel hebben ingezet voor de medemens bij Laurens door minimaal 300 uur vrijwilligerswerk te doen voor dementerende ouderen en eentje om jongeren te helpen hun eigen pad te vinden op de arbeidsmarkt en in het onderwijs. Met de Europass is er erkenning en waardering voor al dit werk. Niets voor niets een formeel Europees certificaat.

Lees meer: Europasscertificaten voor 19 topvrijwilligers van Zorgcocon.nl en eentje van @_MYT