Stichting Zorgcocon

Kwido pa Anciano

  

Vertrek naar Karabuk  2 oktober 15.30 uur vanuit airport The Hague

Vrijwilligers van Stichting Zorgcocon Kwido Pa Anciano ontmoeten op 2 okt  2014 vrijwilligers uit het Turkse Karabük om met elkaar ervaringen uit te wisselen over hun vrijwilligerswerk in de ouderenzorg gedurende 21 dagen. .De uitwisseling is mogelijk door een financiële bijdrage van de Europese Commissie in het kader van het subsidieprogramma Grundtvig Senior-VrijwilligersProject (Grundtvig SVP). De Europese Commissie subsidieert projecten van ouderen omdat ze het belangrijk vindt dat de mobiliteit van ouderen mogelijk wordt gemaakt. Dit project werd  ondersteund door Vrijwilligerswerk Rotterdam.

Vrijdag 3 Oktober 2014

Aangekomen in  Safranbolu  rond 03.00 uur en werden verwelkomt in  verblijfplaats lerarenhuis  Sunal Tulbentci Ogretmenevi. 

Na het ontbijt  werd het programma  van  3 weken doorgenomen. 

Na het eten zijn ze gezamenlijk naar het centrum van Safranbolu gegaan. Door Unesco beschermde huizen hebben we vanuit twee gebergten bezichtigd en historische informatie over de oude stad verkregen. 

 

Zaterdag 4 Oktober 2014 

Bezoek gebracht naar het bejaardenhuis Karabuk Yucel Huzurevi in Karabuk . Ze hebben gesprekken gevoerd met de bewoners van het tehuis en kennis gemaakt met een aantal personeel. Vervolgens is de vervanger van de burgemeestser gekomen en hij heeft cadeautjes uitgereikt aan de bejaarden.  Als afsluiting van de dag zijn wij alleen met ons groepje in Hacibaba restaurant in Safranbolu geweest.

5-6-7 oktober

Ontspanningsdagen excursie in de omgeving van  Safranbulo

Woensdag 8 oktober 2014

Bezoek gebracht aan  Asmazlar Konak (herenhuis.. Hier hebben zij geluncht met het bestuur en de bestuursleden van Yucel stichting. Hier hebben zij  kennisgemaakt met mevrouw Cihan Tarhan, oprichter van de stichting gezondheid en onderwijs voor vrouwen (emancipatiecentrum). Het is opgericht in 1963 en erkent door de overheid in 1969. Deze maakt deel uit van IPFM (International Panel on Fissile Materials, www.ipfm.org). Het doel van deze stichting is om vrouwen die in problemen in de knel zitten op te vangen en voorlichtingen geven omtrent onderwijs en gezondheid.

 

Vervolgens een bezoek gebracht aan r het Sevgi kindertehuis (weeshuis).  Dit soort huizen worden gesubsidieerd door de stedelijke overheid. 

Donderdag 9 oktober 2014

Bezoek gebracht aan bejaardenhuis “Gerede Huzurevi” in Gerede.

Vrijdag 10 oktober 2014

Bezoek gebracht  “Aile ve sosyal politikalar il mudurlugu” (gezin en sociaal politieke stedelijke instelling. 

Meer informatie is te vinden op de website (ook in het engels)  www.aile.gov.tr

Maandag 13 oktober 2014 

Vandaag hebben  bezoek gebracht aan Karabuk Universiteit dat in 2007 opgericht is en  40.000 studenten telt.

Dinsdag 14 oktober 2014

Bezoek gebracht aan de  bestuurders van Alzheimer vereniging in het Yucel tehuis .

Voorlichting gekregen over de ziekte Alzheimer door de neuroloog Omer Hakan Yavasoglu . Wat er bijzonder was is dat er een behandelingsmethode is met klassieke en sufistische muziek. De achtergrond hiervan is dat er eeuwenlang in Turkije (zowel tijdens de Selçukse  en Ottomaanse rijk) bepaalde zieke mensen met muziek werden behandeld. Deze stichting heeft ook zijn eigen muziekgroep waarbij zij zowel individueel als in een groep deze methode toepassen. 

Woensdag 15 oktober 2014

Wij zijn vandaag naar de stad Kastamonu gegaan om een bezoek te brengen bij  rehabilitatiecentrum die voorheen een bejaardenhuis is geweest.

 

Donderdag 16 oktober 2014

 Op het programma stond tv-opname over het project. De opname werd de zelfde dag uitgezonden op stedelijke televisie. http://www.milliyet.com.tr/hollandali-yasli-bakim-egitimi-ekibinden-karabuk-yerelhaber-422022/

Vrijdag 17 oktober 2014

Bezoek gebracht aan  het bejaardenhuis Bartin.

18 oktober 2014 Certificaten werden uitgereikt. 

19 oktober 2014 aankomst in Instanbul

 

20 oktober 2014

Vandaag zijn wij naar het privé-bejaardenhuis Suadiye Huzurevi gegaan in Istanbul.

Woensdag 22 oktober  boottocht over de BOSPORUS.

Donderdag 23 oktober terug in Nederland. Onze vrijwilligers hebben veel  ervaringen opgedaan. Op 26 november om 17 uur vindt er een presentatie plaats bij Humanitas de Leeuwenhoek in Rotterdam.