Stichting Zorgcocon

Kwido pa Anciano

  

ANBI-status

Giften aan een goed doel zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de belasting, mits het goede doel een ANBI-status heeft. Sinds 2009 heeft Stichting Zorgcocon deze ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Voor meer informatie kijk op de site van de belastingdienst www.belastingdienst.nl

Bent u ouder dan 50 jaar en vindt u het gezellig om samen met anderen iets te doen of te ondernemen? Kom dan eens langs bij Korona di Sabiduria (Kroon der Wijsheid). Dit is een ontmoetingsproject en dagverzorging voor oudere buurtbewoners met een Caribische achtergrond. Het is dé plek om bijvoorbeeld oude bekenden tegen te komen, elkaar verhalen over vroeger te vertellen en om samen gezellig te koken en te eten.

De dagopvang is twee keer per week open op dinsdag en donderdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Zorglocatie de Beukelaar
http://www.laurens.nl/verwijzers/locaties/de-beukelaar
Ontmoetingsplaats/dagopvang Korona di Sabiduria
West-Varkenoordseweg 95 
3074 HK Rotterdam
Telefoon 010 8705818
E-mailadres: k.disabiduria@laurens.nl

Activiteiten  Dagopvang

Waarom een dagopvang in de sfeer van de eigen cultuur?

Dagopvang in eigen cultuur

Juist als mensen ouder worden, zijn de eigen cultuur en gewoonten erg belangrijk. Veel ouderen met een Afro-Caribische achtergrond hebben behoefte aan een eigen plek waar zij elkaar kunnen ontmoeten. Daarom hebben wij met Laurens  samen deze  dagopvang/ontmoetingsplaats gerealiseerd. Het is een gezellige huiskamer waar van alles wordt georganiseerd. Alle activiteiten worden begeleid door mensen uit de eigen cultuur.

Talrijke activiteiten

Samen met de bezoekers kijken we wat we die dag gaan doen. Van alles is mogelijk. Van Caribisch koken tot het zingen van liederen. En van bewegingsoefeningen tot een dagje eropuit. Ook besteden we aandacht aan belangrijke onderwerpen in het leven van ouderen. Er is bijvoorbeeld voorlichting over gezond oud worden en over allerlei voorzieningen die er zijn. Ook staan we stil bij thema's die de bezoekers zelf inbrengen. We nodigen dan ook vaak andere organisaties uit om daar wat over te vertellen.

Voor wie?

De dagverzorging is voor Afro-Caribische ouderen die bijvoorbeeld moeite hebben om hun dag te structureren en voor mensen met beginnende dementie. Ook zijn we er voor hen die zich eenzaam of wat somber voelen en voor mensen die moeite hebben nieuwe contacten te maken. De dagopvang is er ook om familie en vrienden even te ontlasten van de zorg die zij geven.

De openingstijden en locatie

Korona di Sabiduria is drie keer per week geopend: dinsdag, donderdag van 9:00 tot 16:00 uur. De dagopvang en  ontmoetingsplaats vindt plaats op Zorglocatie De Beukelaar

Ontmoetingsplaats/dagopvang Korona di Sabiduria
West-Varkenoordseweg 95 
3074 HK Rotterdam
Telefoon 010 8705818

Deelname en kosten

Heeft u een indicatie voor dagverzorging? Dan hoeft u niet te betalen om mee te doen. Wij kunnen u helpen om deze indicatie aan te vragen. U kunt deze ook aanvragen via bijvoorbeeld de huisarts of het maatschappelijk werk. Ook zonder indicatie bent u welkom. U kunt dan gebruikmaken van het ontmoetingsproject Korona di Sabiduria. Deelname kost € 3,50 per dag voor de maaltijden.

Van deur tot deur

Is het voor u lastig om zelf naar Korona di Sabiduria te komen? Dan halen we u op en brengen we u weer naar huis. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Wel heeft u er een indicatie voor nodig. Deze is aan te vragen bij het Centraal lndicatieorgaan Zorg (CIZ). We helpen u daar graag bij.

Heeft u belangstelling?

U bent van harte welkom om eens bij het ontmoetingsproject en de dagverzorging te komen kijken. U kunt ook een dagdeel meedoen om de sfeer te proeven.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen met: Mw.  Esther Horne e.vanhorne@laurens.nl.

Laurens de Beukelaar
West Varkenoordseweg 95
3074 HK  Rotterdam
T  010 870 5800
M 06 16 91 37 74

Mevrouw Ruthmila Cicilia bestuurslid van Stichting Zorgcocon Kuido Pa Ansiano 
T: 06 50 59 22 61  
E: info@zorgcocon.nl 

Informatie over Laurens De Beukelaar