Over ons

Stichting Zorgcocon is een vrijwilligersorganisatie die opgericht is sinds 2009 voor eenzame senioren van Caribische en Zuid-Amerikaanse afkomst. De Stichting werkt met vrijwilligers die verschillende talen spreken, onder andere Engels, Spaans, Frans, Papiaments en Nederlands, die meehelpen activiteiten te organiseren en uitvoeren op de dagopvang. Daarnaast zal er met deskundigen worden gewerkt die een vergoeding krijgen. Stg Zorgcocon heeft de eindverantwoordelijkheid van het gehele project. Het gaat hierbij om de opzet, coördinatie en uitvoering van het project en het bewaken van het financiële proces van het project Stichting Zorgcocon, Kwido pa Anciano, is opgericht door Ruthmila Cicilia.

Zij is zelf afkomstig van de Antillen en heeft daardoor een goed begrip van de wensen van ouderen uit haar thuiseilanden. Maar ook haar contacten met andere senioren uit het Caribisch gebied hielpen haar met de inzichten voor het opstarten van deze stichting.

Studies op sociaal, pedagogisch en psychiatrisch gebied, maakten dat zij koos voor de gezondheidszorg, met name de thuiszorg. Hier ondervond zij dat de bestaande voorzieningen vaak niet aansluiten bij de behoefte van ouderen met een Caribische achtergrond.

Dit alles heeft haar geïnspireerd zich in te zetten om een aantal van die lacunes te overbruggen. Dat is te merken aan het succes van onze stichting; Kwida pa Anciano. Wij verzorgen elke woensdag dagopvang voor ouderen, van 09.00 tot 16.00 uur Verder organiseren wij diverse leuke uitstapjes voor onze mensen, zoals gezamenlijk museumbezoek of rondvaarten.